NYHET!! Dette vinduet er med stor sannsynlighet det peneste og beste PVC vinduet på markedet nå.

Det er utviklet og lansert sent  i 2014 og kjennetegnes av meget slank karm og ramme som gir mye glass. Vinduet har inntil 20 % mere glass enn tilsvarende norske trevinduer.

I tillegg er det utstyrt med det anerkjente norske Spilka Opus beslaget som er et skjult beslag. Det betyr at vinduet fra utsiden er helt fritt for synlige beslag og passer derfor perfekt til nye moderne boliger så vel som til rehabilitering.

Vinduet har frest spor til foringer som standard og frest 15 grader spor til vannbord mot tillegg i prisen.  Kan leveres med inntil 48 mm glass, som gir meget lave U verdier.

Prismessig er det en god del rimeligere enn aluminumsbeslåtte trevinduer og har i tillegg en overlegen levetid – alle andre materialer. Et vindu for generasjoner!

Det har fastkarm i samme serie -Fastkarm 120

Basis lovkrav:

  • Summen av bredde + høyde på vinduet må være større enn 150 cm
  • Fri åpning skal være min. 50 cm bred og 60 cm høy.

Minium bredde/høyde: 62 cm x 159 cm Minium høyde/bredde: 103 cm x 105 cm

Vinduet skal vedlikeholdes og brukes på en slik måte at det oppfyller sin hensikt; lang levetid med lave vedlikeholdskostnader og sikker bruk for å unngå personskader.

Glass er underlagt egne retningslinjer for bruk og evnt. reklamasjoner og kan leses i «Kundeservice» Alle henvendelser vedr. generell bruk og vedlikehold av produktet herunder full FDV skal rettes til: post@sorvindu.no

Sikker bruk: Vinduet er utstyrt med barnesikring som trer i kraft når vinduet åpnes. Et sperrebeslag må løftes av for å kunne videre betjene vinduet. Farefri vask utføres ved å svinge vinduet rundt og låses også der automatisk, for å unngå utilsiktede fallskader ut av vinduet. Sperrebeslaget må løsnes for å kunne betjene vinduet tilbake til sin opprinnelige posisjon.
Praktisk bruk: Vinduet er utstyrt med micro lufting som sikrer en låst lufte posisjon på ca 1 cm.

Renhold: Vinduprofilen vaskes med Ph nøytralt såpevann, gjerne sammen med rutevasken. Gjenstridige flekker/rennemerker fjernes ved spesial rensekrem som kan fås kjøpt på forespørsel til Sørvindu AS.

 Teknisk vedlikehold: Beslagene skal ikke gjennomgå periodisk vedlikehold med mindre de står montert i et utsatt miljø. Beslaget skal da vaskes med PH nøytralt såpevann og smøres med syrefritt fett i bevegelige deler. Profilen er utstyrt med dreneringshull som sikrer drenering av kondensvann mv ut gjennom karmen. Det er viktig at de holdes rene og fri for blokkeringer, slik at vanninntrenging ikke skjer inn i boligen.

Teknisk informasjon:

Profil karmdybde: 120 mm

Profil høyde: 84.4 mm

Max. glasstykkelse: 48 mm

Farge stdr. profil: RAL 9016

Farge pakninger: Sort

Spor til foringer: Standard 10×10 mm

Beslag: Spilka Opus Betjening: Espagnolett Mila med Tokyo Hoppe Mini silver farge.

Produkt ytelser:

Slagregntetthet: max. 750 Pa

Vindlast: max. 1200 Pa

Luftstrøm: max. 600 Pa

U verdi vindu dim: 123×148 cm – Ug 0.5 W/m2k:  < 0.80 W/m2k