Den økte bruken av glass i arkitektur i dag gjør det nødvendig å ta hensyn til komforten for brukerne av bygningen. Solbeskyttelse med glass kan være et attraktivt valg, samtidig som det reduserer behovet for å bruke air condition. Dermed vil kostnadene for bruk av bygget også bli lavere og man sparer energi.

I varme klima kan solbeskyttende glass brukes til å redusere solvarmen man får inn, og kan også kontrollere strålingen. Mens i litt mer tempererte klima kan de brukes til å balansere solbeskyttelse med høyt innslipp av naturlig lys.

Solbeskyttende glass kan brukes i alle situasjoner hvor man opplever et behov for solbeskyttelse, for eksempel i fasader, atrier, tak, glassganger etc.

Alle produkter er tilgjengelige i herdet eller laminert utførelse for å oppnå bedre sikkerhet og kan kombineres med andre funksjoner som f.eks. støyreduksjon.

 

Sørvindu bruker et normalt solglass med betegnelsen 70/40. Dette indikerer at glasset  «slipper igjennom» 70 %  dagslys og  40 % av solstråle varmen. Dette er et glass som ikke oppleves som mørkt, og spesielt fra innsiden. Fra utsiden kan en se en viss toning ut over normal energiglass.

Sørvindu anbefaler derfor at «hele fasader» bør ha samme glass, slik at den ikke fremstår som blandet med glass av forskjellig toning( solfaktor i prinsippet).

Det leveres i dag glass som kun slipper igjennom 15 % solvarme, men det er meget tonet og må velges med omhu, da det krever mer av innvendig kunstig belysning.